Prince George is geen vanzelfsprekende naam voor een restaurant. En toch spreekt het voor zich. We danken onze naam aan het slagschip HMS Prince George dat nog steeds aan de Camperduinse kust ligt. Nu is het een ideale plek om heerlijk te genieten, maar vroeger was het vaarwater minder rustig. 

Het slagschip

HMS Prince George

Tijdens de Franse Revolutie vond vlakbij Camperduin een zeeslag plaats in de Noordzee. Meer dan een eeuw later, een aantal jaar na de Eerste Wereldoorlog, werd de kust hier het toneel van een bergingsactie. De HMS Prince George had tijdens de oorlog dienstgedaan als slagschip van de Britse Royal Navy, maar toen het tijd werd om het schip te bergen, gooide een zware storm roet in het eten. Ruim honderd jaar later ligt het wrak er nog steeds. Onder een flinke laag zand, ergens ter hoogte van pier 24.

Noorderlicht

Zeehonden spotter

Tegenwoordig kenmerkt het Camperduinse strand zich door ongerepte stukken natuur. Je hebt een schitterend uitzicht op de zee en de duinen. En, als je geluk hebt, zie je zeehonden of zelfs een walvis. Ook kun je vanaf hier soms het Noorderlicht zien. Dat wil je een keer meegemaakt hebben, toch? 

Strandrestaurant Prince George is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van het leven. Of om juist die gezelligheid op te zoeken, maar dan wel heerlijk aan het strand. Een oase van rust.